Leyla Aksoy
Leyla Aksoy är ett beautyproffs från Stockholm som anser att skönhet ska vara tillgängligt för alla. På sin blogg strävar hon alltid efter att skriva pedagogiskt, oavsett mottagarens bakgrund och förkunskaper. och är alltid på jakt efter nya favoritprodukter. När hon inte provar nytt, nördar ner sig i specifika ämnen, klappar in ett serum eller maskar så jobbar hon som lärare och driver ett av beauty-Sveriges populäraste Instagramkonton Leyglow.
Annons

SUPER INGREDIENSER OCH PRODUKTER

Det här inlägget innehåller reklamlänkar. Läs mer här >

För ungefär 1 månad sedan tog jag äntligen tag i ett ämne många velat veta mer om, nämligen: hormonell acne. En riktigt frustrerande situation då det handlar om obalans i hormonerna som är svårt (läs omöjligt?) att påverka utifrån. Fick in 100-tals svar på frågan ”Lider du av hormonell acne? Om ja, hur har du behandlat det?”. Sammanfattade sedan alla dessa svar i ett inlägg, läs det genom att klicka här. För alla inlägg som berör acne, in på taggen #leyglowacne på Instagram.

Annons

Bland svaren på frågan fanns även hudvård. Då tänker många säkert, men det kommer inifrån hur ska hudvård hjälpa? Det kommer absolut inte trolla bort den obalans som sker i kroppen men det du smörjer på ansiktet/kroppen behandlar den acne som kommit till ytan. Något som du kan vända dig till speciellt om du valt att inte äta läkemedel för acne.

Annons

 

Här kommer tips på ingredienser och produkter som gör skillnad:

Annons
 1. Milda och återfuktande produkter! Utsett inte huden för alkoholer, parfym och uttorkande produkter. Jag älskar ACO Sensetive (reklamlänk via Adtraction) serie. Innehåller 4 produkter. 1 rengöring, 2 krämer och 1 ögonkräm. Noll parfym, noll alkohol och noll annat som tiggar. Enkelt! Super budget.
 2. En återfuktande toner tycker jag alla bör ha, så det tänker jag också passa på att tipsa om! Klairs Supple Preperation Unscented Facial Toner (reklamlänk via Apprl) sägs vara en av koreas mest sålda! Jag förstår varför, det är en fuktbomb deluxe. Eller varför inte min gamla favorit Dr.Ceuracle Hyal Reyouth Toner (reklamlänk via Apprl) som jag tjatat om och tvingat alla införskaffa. Båda är lika bra, ta den som finns i lager!
 3. Vill även tipsa om Youth To The People’s (reklamlänk via Apprl) ansiktskräm som bara är återfuktande.
 4. Niaciniamide = vitamin B3 som jobbar bl.a. på finnar, hudens elasticitet och hudtonen. The Ordinary Niacinamide 10% + 1% Zinc (reklamlänk via Apprl) är ett dunder tips som bara kostar 69kr. Rekommenderas! Även Paula’s Choice 10% Niacinamide Booster (reklamlänk via Apprl) är en favorit! En dyrare! Så tips är att man kan level up när man är säker på att niacinamide är något för en.
 5. Azeliansyra! Finns naturligt i vår hud. Den azeliansyran som finns i produkter framställs främst från korn och vete. Ingen annan produkt har blivit tipsad så mycket som Paula’s Choice 10% Azelic Booster (reklamlänk via Apprl) av er när det gäller acne, finnar och acneärr! Funkar alltså att behandla både aktiva acne/finnar men också ärren med samma produkt! En budget version är denna: The Ordinary Azelaic Acid Suspension 10% (reklamlänk via Apprl) .
 6. Salicylsyra = BHA en fettlöslig exfolierande syra. Är både antibakteriell och anti-inflammatorisk!  Exfolierar på ytan och i porerna. Finns många produkter med BHA, men the O.G är ändå Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid (reklamlänk via Apprl) .
 7. Retinol = A vitamin är fettlöslig och består av små och potenta molekyler. Retinol har enligt forskning visat sig vara en av få ämnen som faktiskt är ”anti age”. Retinol är alltså hudföryngrande, den kommunicerar med cellerna och får de att agera friska och unga igen. Retinol ökar även spänst, fasthet och lyster på huden.  Men förutom att vara just allt ovan är retinol också dunder på att balansera talgproduktionen och jobba på pigmentering. Jag har två favoriter som jag använt sen jag började med retinol och det är Dermaceutic Activ Retinol 1.0 (reklamlänk via Apprl) och Paula’s Choice CLINICAL 1% Retinol Treatment (reklamlänk via Apprl) . Båda har gett fina resultat och funkar på min hud.

<3

6 kommentarer till “SUPER INGREDIENSER OCH PRODUKTER”

 1. Nathalie skriver: 12 februari 2020 kl 18:45

  Vilket jäkla DRÖMinlägg! Tack för att du finns å gör detta för oss 💖💖💖💖💖


 2. Nathalie skriver: 12 februari 2020 kl 18:46

  Vilket jäkla DRÖMinlägg! Tack för att du finns å gör detta för oss 💖💖💖💖💖


 3. Caroline skriver: 13 februari 2020 kl 00:09

  STORT tack för ett superbra inlägg⭐🙌💎
  Har en fråga ang. azeliansyra & ojämn hudstruktur, vilket är mitt stora problem.
  Har köpt azeliansyra från o.d, men är osäker på om den går att använda tillsammans med P.C’s 2% BHA liquid (som jag använder 2gr/dag & har gjort det under lååång tid) eller om det blir för mycket för huden? Upplever annars min hud som tålig.


 4. Stina skriver: 13 februari 2020 kl 08:16

  Tack vare dig vågade jag börja använda retinol och min hud är 100 gånger bättre sen dess. Inte alls like fet längre, mycket jämnare, mer lyster och har typ inga finnar längre. Tack <3


 5. Naomi skriver: 13 februari 2020 kl 22:27

  Är så himla nyfiken på retinol men läser hela tiden folk som säger olika om när det är bäst att börja med det! En del säger att man kan börja med retinol vid 20 års ålder medans andra säger att man ska vänta tills man är 30-40! Finns det något rätt eller fel? Blir alltid så himla förvirrad och har därför inte riktigt vågat använda det än. Skulle verkligen uppskatta ett inlägg om det är något du tror fler skulle ha hjälp av! <3


 6. Lova skriver: 28 november 2020 kl 00:00

  Hej!
  Jag undrar om dina tips även gäller om man har inåtvända finnar. Jag har hormonell acne, fick i 22års åldern, och för det mesta får jag bara som stora bölder/knölar under min hud utan öppning som ömmar och skapar rodnad. Tar lång tid innan dom sjunker tillbaka och försvinner ”knölen” är det alltid ett rött märke kvar i något år (i alla fall om finnen satt på kinderna/runt munnen där min hud är så tunn). På pannan och hakan är huden mer kraftig och ärren försvinner snabbare. Annars har jag normal hy, hade inga problem alls fram till 22 som sagt, och fortfarande är huden relativt jämn och har få stora porer. Så ser inte ut som en problemhy förutom när jag svullnar upp pga finnarna under huden. Skulle du rekommendera aktiva produkter som syror till mig trots mestadels inåtvänd acne och normal yttextur? Har samtidigt väldigt känslig hy som är svår att få ner fukt i. Stort tack på förhand om du skulle ha möjlighet att svara! 🙂


Dela på:
Laddar