Leyla Aksoy
Leyla Aksoy är ett beautyproffs från Stockholm som anser att skönhet ska vara tillgängligt för alla. På sin blogg strävar hon alltid efter att skriva pedagogiskt, oavsett mottagarens bakgrund och förkunskaper. och är alltid på jakt efter nya favoritprodukter. När hon inte provar nytt, nördar ner sig i specifika ämnen, klappar in ett serum eller maskar så jobbar hon som lärare och driver ett av beauty-Sveriges populäraste Instagramkonton Leyglow.
Annons

KNOTTRIGA ARMAR OCH BEN? LÄS DETTA!

Det här inlägget innehåller reklamlänkar. Läs mer här >

Jag har skrivit mycket om knottror, kycklinghud, gåshud, jordgubbshud eller som det egentligen heter keratosis pilaris på armar och ben förut. Främst på Instagram-story och kom på att jag måste ha ett sökbart inlägg!

Annons

Keratosis pilaris är knottror på huden som främst uppstår på armar och ben (ibland även kinder). De kan båda synas i form av röda prickar och kännas om man stryker handen över området. Det är inget farligt men trots att det inte är farligt vet jag att många tycker det är jobbigt och obekvämt. Enligt proffs är det ärftligt i många fall, förvärras av kyla och förbättras av sol och värme. Det hela handlar om att gamla hudceller och talg täpper till hårsäckarna, det blir en tilltäppt plugg, talget har inte möjlighet att ta sig ut och då uppstår knottrorna. Detta behandlas bäst genom exfoliering och återfuktning. Exfoliera bort det tilltäppta och lassa in fukt och mer syra för att det ska få sjunka in djupare och lösa upp det tilltäppta.

Hur roligt, att alla mina tips alltid har med syra och fukt att göra? Hehe… ”What would Leyglow do?” – ”exfoliera och återfukta”. Nyckeln ligger dock som vanligt i regelbunden exfoliering och återfuktning. Detta är inget som trollas bort över dagen och försvinner för alltid utan man måste underhålla!

Ni vet att jag älskar grymma budgetprodukter och om det är till en så stor del av huden som för kroppen då är jag verkligen team budget. Här kommer mina bästa produkter för KP som även fungerar på finnar, plitor, porer och inåtväxta hårstrån:

 1. CeraVe SA Smoothing Cleanser (reklamlänk via Apprl) – rengöring med BHA, hyaluronsyra och ceramider. Låt den verka på kroppen en stund och skölj sedan av.
 2. CeraVe SA Smoothing Cream (reklamlänk via Apprl) – kräm med BHA, hyaluronsyra, ceramider och 10% urea. Smörj in och skölj ej av. Har du problem med inåtväxta hårstrån så är den magi även för det!!!
 3. BONUS: Skincity AHA/PHA Clear Skin Body Resurfacer (reklamlänk via Apprl) – om du redan har testat BHA och istället vill ge AHA en chans så är denna från Skincity’s egna märke en storsäljare. Innehåller 10% AHA och PHA som exfolierar huden.
Annons

Då de första två produkterna ovan innehåller BHA och inte AHA så går de att använda året runt utan att du behöver stressa över att din hud ska bli extra känslig – även när du vill sola din lilla body (med spf).

Exakt samma upplägg med exfoliering + fukt gäller som sagt även för finnar, plitor, porer och inåtväxta hårstrån! Bikinilinjen, benen, ryggen, rumpan osv.

<3

 

 

6 kommentarer till “KNOTTRIGA ARMAR OCH BEN? LÄS DETTA!”

 1. Stina skriver: 31 mars 2020 kl 19:38

  Grymt inlägg!!


 2. Emma skriver: 1 april 2020 kl 09:44

  Hej, har ingenting med inlägget att göra men jag undrar vad du tycker om Pixi produkterna? Tycker de ha bra utbud och så men skulle vilja veta om de faktiskt är bra!


 3. Sanna skriver: 14 april 2020 kl 22:48

  Hej!

  Du har tidigare skrivit att du plockar bort dina syror under sommaren. Hur gör du sen när du börjar använda syrorna igen? Vänjer du huden försiktigt igen eller kör du bara pang på med ett byte tillbaka till alla syror på en gång? Din hud kanske redan är van, men hur ska vi nybörjare tänka? 🙂


  1. leyla skriver: 15 april 2020 kl 12:25

   Testa dig alltid försiktigt fram. Sedan ökar du beroende på hur din hud tar emot det. Allt sådant är individuellt.


 4. Jessica skriver: 17 april 2020 kl 13:08

  Tack tack tack tack tack! Finns inte tillräkligt många tack i världen för de här inlägget.
  Har haft problem med kp hela mitt liv till den gräns att jag inte har gått i kjol/klänning linne/tishrts på sommaren pga av de.
  Har varit hos husläkare utan hjälp och testat det mesta på marknaden.

  Tack för att du kommer med ett tips som funkar. I år ska jag inte skämmas.


 5. Maja skriver: 25 juni 2020 kl 15:10

  Kan man använda dessa dagligen eller bör man chilla liteee?? Precis införskaffat dessa o testat två gånger, pleasant suprise hittils!!! TACK


Dela på:
Laddar