Leyla Aksoy
Leyla Aksoy är ett beautyproffs från Stockholm som anser att skönhet ska vara tillgängligt för alla. På sin blogg strävar hon alltid efter att skriva pedagogiskt, oavsett mottagarens bakgrund och förkunskaper. och är alltid på jakt efter nya favoritprodukter. När hon inte provar nytt, nördar ner sig i specifika ämnen, klappar in ett serum eller maskar så jobbar hon som lärare och driver ett av beauty-Sveriges populäraste Instagramkonton Leyglow.
Annons

EN HÖSTIG MORGONRUTIN

Det här inlägget innehåller reklamlänkar. Läs mer här >

Det har tagit tid att samla kraft för att skriva ner min hudvårdsrutin som jag kör nu under hösten – inte för att den är komplicerad på något sätt utan endast för att jag varit så trött. Nu är den äntligen klar! Den består mest av fukt, lite aktivt och skydd. Jag har radat upp de stegen som ingår i min morgonrutin just nu. Produkterna kan ibland bytas ut mot något likvärdigt men är på ett ungefär samma tills innehållet tar slut.

Annons

Annons
  1. Rengöring – BeautyAct ClearComplexion Cleansing Gel – jag kör alltid en mild och snabb rengöring på morgonen. I detta steg sköljer jag både av produktrester och överskottstalg som kommit till ytan under natten. Denna har jag precis börjat med och är nöjd än så länge! 120kr för 150ml är ett kap just nu. Funkar även som en 2:a tvätt på kvällen! OBS. Vissa krackelerar bara av tanken av att tvätta ansiktet på morgonen och om du är en av de – skippa det då! Eller ta en liten bomullsrondell och torka av med någon gosig toner om du känner att du vill men inte kan tvätta.
  2. Toner 1 – Paula´s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid (reklamlänk via Apprl) – några morgnar i veckan applicerar jag min BHA-toner direkt efter rengöring. Den exfolierar och löser upp gamla hudeceller i porerna. Detta är dina knottrors, pormaskars och finnars värsta fiende.Perfekt produkt att ha under dagen som första lager för att hämma att porerna fylls med gjuck och plitor växer till sig. Ett tips till er som ofta frågar vad ni ska göra åt att huden är fin på morgonen men att det sedan sker något under dagen och saker ploppar upp.
  3. Toner 2 – Klairs Supple Preperation Unscented Facial Toner (reklamlänk via Apprl) eller Dr Ceuracle Hyal Reyouth Toner (reklamlänk via Apprl)  jag älskar båda som bekant – båda är gel toners som har i uppgift att tillföra massor av fukt men har olika ingredienslistor. Klairs är t.ex. helt doftfri men Dr.Ceuracle har en svag doft av citrus. Jag skriver ut båda här så jag inte får massa frågor om varför jag valde den ena framför den andra, hehe. Jag använder den jag har hemma för tillfället. De är alltid slutsålda varannan gång. Maxar alltså med fukt i detta steg. Perfekt för dig som är torr, yttorr, fet, kombinerad – alla!
  4. Serum – Verso Hydration Serum fortsätter med fukt och niacinamide i detta steg. Fukt är ju fukt aka det bästa för alla ansikten och niacinamide jobbar bla. på hudtonen och elasticiteten på huden. Ett perfekt serum för mig då alltså!
  5. Kräm – Dr Ceuracle Cica Regen 70 Cream (reklamlänk via Apprl) – en vårdande, lugnade och fuktbindande kräm med 70% centella asiatica och vitamin B5. Jag älskar den! Den är krämig men super lätt samtidigt.
  6. SPF – sedan toppar jag av allt med spf. Så länge det är ljust ute så använder jag spf, det bör du med. Måste erkänna att skillnaden i mitt spf användande mellan vår/sommar och höst/vinter är att jag inte återapplicerar min spf som en galning. Jag åker till jobbet när det är mörkt och kommer hem när det är mörkt – då tror och hoppas jag att spf:n jag applicerade på morgonen skyddar mig de få timmarna ljuset sipprar in genom fönsterna.

Sådär! Det här tar inte mer än 5 minuter!

När temperaturen sjunker till minus kommer jag att växla upp med en lite lite kraftigare kräm. Men inte än! Jag har ju som bekant en fet hudtyp som sällan (läs aldrig) torkar ut — det som dock händer när den inte får tillräckligt med kärlek är att den överproducerat talg! När jag växlar upp så lovar jag att uppdatera er om vilken kräm som får äran att agera vinterhjälte!

Annons

<3

Dela på:
Laddar