Leyla Aksoy
Leyla Aksoy är ett beautyproffs från Stockholm som anser att skönhet ska vara tillgängligt för alla. På sin blogg strävar hon alltid efter att skriva pedagogiskt, oavsett mottagarens bakgrund och förkunskaper. och är alltid på jakt efter nya favoritprodukter. När hon inte provar nytt, nördar ner sig i specifika ämnen, klappar in ett serum eller maskar så jobbar hon som lärare och driver ett av beauty-Sveriges populäraste Instagramkonton Leyglow.
Annons

ACNEÄRR OCH PIGMENTERINGAR!

Det här inlägget innehåller reklamlänkar. Läs mer här >

Postinflammatorisk hyperpigmentering, det som i folkmun kallas acneärr och/eller fläckar, är vanligt efter acne. Förutom tid och tålamod är azelainsyra, retinol, niacinamide, c-vitamin och diverse syror super för att påskynda och bleka det acnen lämnat efter sig. Men även SPF! UV-strålar förvärrar/orsakar pigmentering och du bör skydda din hud at all times. Kan inte upprepa tillräckligt att det är viktigt att ha tålamod.

Annons

Nedan har jag samlat era favoritprodukter som gett bäst effekt när det kommer till acneärr.

Annons
 1. Paula’s Choice 10% Azelic Booster (reklamlänk via Apprl)  / Paula’s Choice Daily Skin-Clearing Treatment (reklamlänk via Apprl) – samma produkt, olika namn och tuber! Majoriteten av er tipsade om denna och gör det varje gång jag frågar om just acneärr. Super populär och super effektiv! Om du bara har möjlighet att köpa en, välj denna!
 2. The Ordinary Azelaic Acid Suspension 10% (reklamlänk via Apprl) – en budgetversion på azelainsyra. Finns ej på lager just nu men har den länkad här ändå för framtiden.
 3. Dermacuetic Active Retinol 1% (reklamlänk via Apprl) – majoriteten av er tipsade om just denna retinol produkt. Även den retinol produkten jag själv använder.
 4. Ole Henriksen Dark Spot Toner (reklamlänk via Apprl) – en toner med AHA-syra som ett par stycken av er rekommenderade och menade på att ni såg resultat väldigt fort med. 2-3 dagar!
 5. Elixir Niactil 4% (reklamlänk via Apprl) – en av marknadens bästa niacinamide produkter.
 6. The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% (reklamlänk via Apprl) – ett riktigt bra budget niacinamide.
 7. BONUS: Dr.Ceuracle Cica Regen Antidust Sun Gel (reklamlänk via Apprl) – en lätt spf med högt skydd! Täpper ej till porerna, gör dig inte grå/lila, är en hybrid produkt = ska agera serum, kräm och spf i ett!

<3

15 kommentarer till “ACNEÄRR OCH PIGMENTERINGAR!”

 1. Roxana skriver: 4 december 2019 kl 14:19

  Undrar om man kan använda PC Azelic Booster och PC BHA eller om man ska välja antingen eller?

  Har just nu en nattkräm från Skin City med retinoate och använder PC BHA på morgonen. Räcker kanske att byta ut BHAn till serumet?


  1. leyla skriver: 4 december 2019 kl 15:33

   En perfekt fråga för Skincity som säljer just dessa produkter du nämner.


  2. leyla skriver: 4 december 2019 kl 15:51

   Tror personligen du kan kombinera under veckans gång. Måste du välja, så skulle jag personligen valt Azelic Booster pga. alla rekommendationer kring den. Folk höjer den till skyarna vid acne ärr. Tonern innehåller ju BHA men Boostern azelic syra och BHA.


   1. Roxana skriver: 4 december 2019 kl 22:17

    Tack för svar! Ska kolla in den och fråga skincity också.


 2. Vanessa skriver: 4 december 2019 kl 14:20

  Hej, superinlägg! Har en fråga: jag jobbar ständigt för att få bort ärr, fläckar och ojämn hudton och är BEROENDE av syror. Jag ska flytta till Malta i februari och kommer troligtvis behöva sluta med syra pga solen redan i mars. VAD ska jag göra? Använder redan vitamin c och älskar det men tror inte det räcker för min ojämna hud:( är så tacksam för svar!


  1. leyla skriver: 4 december 2019 kl 14:30

   Du kan fortsätta syra om du inte planerar på att faktiskt ligga och sola? Högt spf och att inte hänga i direkt solljus är ett alternativ då människor runt om i världen använder syror trots varmt klimat. Ett annat alternativ är niacinamide också.


 3. My skriver: 4 december 2019 kl 18:13

  Acneärr + PD?
  Hur gör jag för att få bort akneärr när syror är big NONO pga PD?
  Har testat TO’s Niacinamide men märker inga direkta resultat


  1. leyla skriver: 5 december 2019 kl 10:03

   C vitamin? Funkar det tro?


 4. Lisa skriver: 4 december 2019 kl 21:05

  Hmm det finns ju olika typer av acneärr och jag undrar om dessa produkter även funkar på dom gropar som man har också?


  1. leyla skriver: 4 december 2019 kl 23:54

   Produkterna ovan är tips på ”postinflammatorisk hyperpigmentering det som i folkmun kallas acneärr och/eller fläckar” precis som det står längst upp :-). För tips ang. ”gropar” har jag sammanfattat även det, kika här: https://www.instagram.com/p/B5NF9iypVxg/?igshid=pg5o83okdng3


 5. Niko skriver: 19 december 2019 kl 16:04

  Hej! Skulle du, i dina inlägg när du rekommenderar produkter kunna förklara mer varför de är bra? Tex skriver du ”en av marknadens bästa niacinamide produkter” Varför är den så bra? Passar den alla hudtyper? Hur skiljer den sig från andra liknande produkter osv. Så det bli lite enklare för oss att få oss en förståelse över produkterna och lite info kring hur dem hjälper/jobbar på olika slags hudproblem. Alla har kanske inte koll på hur niacinamide jobbar/har effekt på huden i jämförlse med azelainsyra, retinol etc. Så att vi får en förståelse vad som kan passa just min hudtyp bäst 🙂

  Som alltid, din blogg är guld! 🙂


  1. leyla skriver: 19 december 2019 kl 17:47

   Hej! Det här är en lista med mina läsare/följares favorit produkter i samband med acne ärr. Här handlar det om de produkter som blivit tipsade om flest gånger och som gett mest effekt för dom med acne ärr. Vill du läsa om just Niactil så googla ”Leyla Niactil” så får du upp mer info.


  2. leyla skriver: 19 december 2019 kl 17:48

   Vill du läsa om niacinamide? Googla ”Leyla niacinamide” eller in på Leyglow. Skriver sällan jätteutförligt om saker jag redan skrivit långa texter om 🙂


 6. Johanna skriver: 9 januari 2020 kl 12:27

  Om jag använder aha och retinol i min kvällsrutin, när ska jag trycka in PC Azelic för bästa effekt tycker du? Förstod först igår när jag öppna den att den är mer som en kräm och blev lite osäker om jag skulle ta den innan eller efter PTR retinolen 😊


  1. leyla skriver: 9 januari 2020 kl 13:00

   inte i samma rutin alls. räcker med aha + retinol i en rutin. så kan du köra Azelic morgon eller helt enkelt en annan kväll.


Dela på:
Laddar